تفاوت های یک رهبر واقعی با یک رئیس
خیلی ها فکر میکنند که به هر کسی که در صدر یک شرکت بزرگ نشسته و مسئولیت امر و نهی و اتخاذ تصمیمات مهم و کلیدی را دارد، میشود هم رئیس گفت و هم رهبر. اما این دو واژه به هم متفاوت هستند و هر رئیسی لزوما یک رهبر واقعی نیست!
معمولا در شرکتهای بزرگ و نهادها از واژه «رهبر» به صورت رسمی استفاده نمیشود. اما بعضی از رؤسا با ویژگیهای خاص خودشان به تدریج در دلها و ذهنها، جا باز میکنند و فراتر از ریاست، به جایگاه رهبری میرسند.
در اینجا با هم مرور میکنیم که یک رهبر باید چه خصوصیات متمایز داشته باشد.
۱. دوست داشتن مردم
شما نمیتوانید بدون داشتن حس لذت از کار کردن با مردم، عملا یک گروه را رهبری کنید. مردم که مهرههای بیروح شطرنج نیستند، هر یک از آنها آدمهای با شخصیتهای واحد و تواناییها و نبوغ خاص خودشان هستند.
به عنوان یک رهبر شما باید از کمک کردن به مردم و نظاره کردن موفقیت آنها لذت ببرید.
۲. گروهتان را راهنمایی و نه کنترل کنید
سبک مدیریت بعضی از رؤسا این است که هر فعالیت کوچکی را کنترل کنند، آنها هیچ وقت نمیتوانند رهبر شوند، جامه رهبری برای آنها دوخته نشده است و حداکثر میتوانند مدیران کوچکی بشوند.
رهبران خوب میدانند که گروهشان میتواند در صورت جهتدهی درست و حمایت، به نتایج بزرگ برسد و نیازی به کنترل آنها نیست. این رهبران گروهشان را توانمند میکنند.
۳. رهبران خوب انعطاف دارند
رؤسا در مسیری که اتخاذ کردهاند، خیلی سفت و سخت هستند، اما رهبرهای خوب میدانند که به تناسب ویژگیهای اعضای گروهشان، گاهی لازم میشود که راهبرد خود را تغییر بدهند.
۴. محول کردن کارها به نمایندگان خود
رهبران خوب ابایی از محول کردن کارهای مهم به معاونان و افراد زیردست خود ندارند، اما رؤسا از آنجا که اعتماد لازم به زیردستان خود را ندارند، مجبورند سررشته همه چیز را شخصا به دست بگیرند.
۵. اعتبار دادن و پذیرش اشتباه
رؤسا دوست دارند که وقتی تیمشان به موفقیتی دست یافت، این موفقیت را به حساب ریاست موفقیت خود، جا بزنند، اما اگر نتیجه رضایتبخش نبود، زیردستان خود را مقصر میدانند.
اما رهبران، در مقابل، میدانند که همه موفقیتها نتیجه تلاش گروهی زیردستانشتان است، آنها به هنگام موفقیت تلاش زیردستهای خود را ارج مینهند و هیچگاه به هنگام شکست، مسئولیت و سهم خود را فراموش نمیکنند.
۶. آنها خطرپذیرند
رؤسا همیشه از خطر کردن پرهیز میکنند، مبادا که شکست احتمالی به حساب آنها نوشته شود. اما رهبران ، خوب میدانند که بزرگترین موفقیتها زمانی بدست می آیند که مخاطراتی پشت سرگذاشته شوند
بنابراین رهبرها ، تیمشان را برای انجام کارها نو توانمند میکنند و تشویقشان میکنند. آنها هر اشتباه یا ناکامی را فرصتی برای پیشرفتهای بعدی، به حساب میآورند.
۷. رهبران خوب انگیزه میدهند و تهییج میکنند
رؤسا با سیاست ترس افکندن در دلهای زیردستان میخواهند آنها را مجبور به انجام درست کارها کنند. اما رهبرهای خوب، به درستی شناسایی کردهاند که چه چیز باعث میشود که هر عضو گروهشان با بهترین شرایط کار کند. آنها میکوشند که به تک تک کارمندهای خود بزرگی و شخصیت بدهند، حتی اگر آنها در بدو امر، بزرگی را در درون خود حس نکنند.
رهبران خوب، موفقیتهای بزرگ یا کوچک گروه را تبریک میگویند یا جشن میگیرند، آنها بزرگترین طرفدار گروهشان هستند.
دیدگاهها
ممنون از نظرت ، شاید درست باشه ، ما از کلمات قشنگ لذت میبریم اما در زمان امتحان شاید نتونیم سربلند بیرون بیایم
اما حقیقت امر اینه که در سال های گذشته با گسترش علوم فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین پیشرفت تکنولوژی ، مدیران و فعالان ایرانی بخصوص در حوزه های آی تی ، بخاطر پیشرفت کسب و کار خودشون و همچنین پیشرفت کشور عزیزمون ایران سعی کردن بهتر از گذشته باشن و در هر شرایطی بهترین رفتار رو ارائه بدن
به جرات میتونم بگم که در اینده رهبران و مدیران بزرگی رو در کشور خواهیم داشت که هر کدوم افتخاری جهانی برای ما خواهند بود
البته لازم میدونم به آیه 46 سوره سباء از قرآن کریم اشاره کنم که می فرماید : ( قُل إنَّما أَعِظُکُم بِواحِدَة أَن تَقُومُوا لِلّهِ مَثنی وَ فُردی… )
یعنی قیامی برای خدا اتفاق نخواهد افتاد مگر دوتا دوتا و یا یکی یکی
یعنی اگر قرار است که کشورم تغییری بکند اول خودمن باید تغییر کنم
که این ویژگی ها بیشتر تو شرق آسیایی ها هست و ما ایرانیا فقط این جملات رو دوست داریم و درصد ناچیزی از جمعیت ما این مساإل رو به عمل میرسونیم که فقط میشه گفت افسوس
خوراک دیدگاهها